Actualització de juny del 2023 del KDE Frameworks

Tot i que als usuaris no tecnòlegs aquesta notícia els serà una mica confusa, perquè no tracta de realçar una nova aplicació ni d’una nova gran funcionalitat de l’escriptori, el desenvolupament de KDE Frameworks té repercussions directes a mitjà i llarg termini a tots els usuaris de l’ecosistema.

La raó d’aquesta afirmació és que el KDE Frameworks és bàsicament la base de treball dels desenvolupadors per a realitzar les seves aplicacions, és com el paper i les eines de dibuix per a un artista: com millor sigui el paper i millors pinzells tingui, la creació d’una  artista serà millor.

Actualització de juny del 2023 del KDE Frameworks

D’aquesta manera, les millores a KDE Frameworks faciliten el desenvolupament del programari de la comunitat KDE, fent que el seu funcionament, la seva estabilitat i la seva integració sigui la millor possible.

El 10 de juny de 2023 va ser llançat KDE Frameworks 5.107 la nova revisió de l’entorn de programació sobre el qual s’assenta Plasma 5, l’escriptori GNU/Linux de la Comunitat KDE, i les aplicacions que s’hi creen.

La constància de l’equip de desenvolupament de la comunitat KDE

Cal recordar que els desenvolupadors del KDE van decidir llançar actualitzacions mensuals d’aquest projecte i ho estan complint puntualment.  La idea és oferir poques però consolidades novetats, a la vegada que que es manté el projecte evolucionant i sempre adaptant-se al vertiginós món del Programari Lliure.

Una gran notícia per a la Comunitat KDE que demostra l’evolució contínua del projecte que continua guanyant prestigi al món dels entorns de treball Lliures.

Què és el KDE Frameworks?

Pels que no ho sàpiguen, KDE Frameworks afegeix més de 70 llibreries a Qt que proporcionen una gran varietat de funcionalitats necessàries i comunes, precisades pels desenvolupadors, testejades per aplicacions específiques i publicades sota llicències flexibles. Com he comentat, aquest entorn de programació és la base per al desenvolupament tant de les noves aplicacions KDE i de lescriptori Plasma 5.

Aquí podeu trobar un llistat amb tots aquests frameworks i també podeu consultar la sèrie d’articles que dedica kdeblog.org a KDE Frameworks

Text i imatge traduïts de KDE Blog, del gran Baltasar Ortega.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *