Migrant de keepass a bitwarden

Fa un temps que me duia “rondant” el cap fer un canvi al meu sistema de contrasenyes, amb el qual he estat “fidel” a keepass des de fa més de 15 anys, les primers entrades que he trobat al meu fitxer keepass són del 26/06/2006.

El decidir-me a fer la migració ha vengut un poc provocat perquè he llegit una entrada del blog d’aquest al·lot ( https://trycatch.dev/blog/switching-from-keepass-to-bitwarden-after-14-years/ ), que vaig trobar a través del canal de telegram de ugeek, on explica la seva transició a bitwarden després de 14 anys.

Resulta curiós que jo ja feia uns dies (setmanes pot-ser) que ja estava provant tímidament (amb poques entrades) el servei en el cloud de bitwarden (https://www.bitwarden.com) i la veritat és que m’estava agradant molt, ja que té varies “cosetes” que trobo a faltar al keepass:

  1. És un gestor centralitzat a un servidor, cosa que té els seus avantatges i inconvenients com tots els serveis centralitzats.
  2. Té client oficial per linux, windows, android, ios… multiplataforma !!
  3. Pots instal·lar-te una instància en local perquè és opensource que funciona amb el mateix client oficial.

El plantejament de keepass és molt bo perquè tens el fitxer en local i no està a cap servei cloud, però realment si necessites dur els passwords al mòbil es necessari tenir aquest fitxer sincronitzat, i al final acabes emprant dropbox, owncloud, etc … per a tenir-lo sincronitzat. Al llarg dels anys he anat sincronitzant-lo a varis serveis i últimament estava emprant el nigul de la feina (un owncloud) però així i tot no el tenia “a casa meva”.

Vaultwarden al rescat

Després de llegir l’entrada del blog de trycatch i veient lo bé que van que els altres serveis que tenc allotjats al meu docker (freshrss, shaarli, joplin) m’he decidit a provar amb bitwarden. A més, he trobat una configuració de contenidor molt més lleuger que el oficial ja que aquest necessita dos contenidors, app i db amb portgres, que a més són molt pesats). Aquest contenidor lleuger és una implementació de la API de bitwarden fet amb RUST, a més d’un fork de la interfície web. També és molt més lleuger que el projecte oficial entre d’altres coses perquè empra sqlite de base de dades.

El projecte que he emprat per fer el meu contenidor privat es diu “vaultwarden”, i està disponible a https://github.com/dani-garcia/vaultwarden/wiki

Notes del seu creador:

Vaultwarden is an unofficial Bitwarden server implementation written in Rust. It is compatible with the official Bitwarden clients, and is ideal for self-hosted deployments where running the official resource-heavy service is undesirable.
Vaultwarden is targeted towards individuals, families, and smaller organizations. Development of features that are mainly useful to larger organizations (e.g., single sign-on, directory syncing, etc.) is not a priority, though high-quality PRs that implement such features would be welcome.

Per a desplegar-ho al meu docker he fet això:

Crear un directori on s’allotjarà la base de dades del sistema:
mkdir /opt/docker/vaultwarden/data

Descarregar la darrera versió:
docker pull vaultwarden/server:latest

Executar el contenidor:
docker run -d --name vaultwarden -v /opt/docker/vaultwarden/data/:/data/ -p 8086:80 vaultwarden/server:latest

Amb això tendrem la interfície web de bitwarden al port 8086 (aquesta és la meva configuració, però es pot emprar qualsevol altre port)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *